Hoe vaak ga ik uit mijn bol?

Hoe vaak ga ik uit mijn bol?

Eens gepoot gaan narcissen jaar na jaar uit hun bol! Laat ze gewoon verwilderen en ze vermeerderen zich vanzelf. Zonder inspanning wordt je bloemenveld met het jaar uitbundiger. Narcissen gedragen zich als vaste planten in je tuin. Dat betekent dus ook dat je bijzonder veel waar voor je geld krijgt. En dan te bedenken dat deze bollebozen toch al zeer voordelig zijn!

Kant en klaar voorjaarsgeluk

Ben je in het najaar vergeten Narcissenbollen te planten? Maak dan dit voorjaar je inhaalslag bij GroenRijk. In onze tuincentra staan alle bollen al in de knop voor je klaar. Binnen enkele dagen trompetteren bloemen in vele kleuren je vrolijk tegemoet. Na de bloei is het feest nog niet over. Als je de bolletjes op een koele plaats laat drogen heb je in het najaar een herkansing voor je tuin. Je kunt ze tot aan de vorstperiode alsnog in de volle grond stoppen.

Alles in zijn bol

De verzorging van narcissen binnenshuis is supersimpel. Geregeld een beetje klein water geven is genoeg. Extra voeding is niet nodig, daar heeft de bol zich in de winter al mee volgezogen. In de tuin heb je er ook geen omkijken naar. En je kunt narcissen zowel in de zon als halfschaduw neerzetten. In huis kies je voor een koele plek. Hoe minder warmte, hoe langer je plezier hebt van je narcissen.

Mooi, mooier, mooist

Er zijn tientallen soorten narcissen. Bekende soorten zijn de trompetnarcis, de grootkronige narcis en de kortkronige narcis. Naast de lengte van de trompet, verschillen ook de hoogte, de vorm, de kleur en de geur per ras. Kijk ook niet vreemd op van narcissen met meerdere bloemen per steel zoals bij de narcis Tête-à-tête  die nu verkrijgbaar is bij GroenRijk.

Vrolijke voorjaarstip!

Geen plek meer in de tuin voor bollen? Plant je bollen in het najaar in je grasveld. Steek een pol gras uit en maak een gat van drie keer je bolhoogte diep. Leg de bol erin en gebruik de graspol als dekseltje. Druk dat stevig aan. Hou er rekening mee dat je moet wachten met maaien tot de narcissen zijn uitgebloeid. Narcissen zijn blij met de beschutting van een beetje gras. En bovendien kleuren ze prachtig bij een grasgroen tapijt. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoals de Helleborus...

Lees meer...
Bergthee: groenrode kameleon

Gaultheria procumbens heeft een opvallende verkleuring in je herfst- en wintertuin. De bladeren gaan van frisgroen naar dieprood en tot diep in de winter geeft ze je veel felgekleurde besjes. Geniet maandenlang van de kleuren van deze superbodembedekker!


Winterwonder

Oorspronkelijk groeit bergthee of Gaultheria procumbens in bosrijke gebieden in Noord-Amerika. Deze
laagblijvende heester bloeit in juni en juli met kleine...

Lees meer...
Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Naast het bosrijke struikje Muehlenbeckia complexa vind je in deze unieke plantenmix het mooie zilverstuikje (Calocephalus). Samen vormen ze een fantastische duet dat de hele winter mooi blijft!

Speelse combinatie

De Muehlenbeckia complexa is een geweldig leuk laagblijvend en breeduit groeiend struikje met een heerlijke wirwar van stugge takjes en een deken van kleine donkergroene bladeren met een lichte paarse tint aan de rand. Hij komt oorspronkeli...

Lees meer...
Sneeuwbal bloeit al in de winter

Als de meeste heesters in de wintermaanden nog in diepe rust zijn, vrolijkt Vibernum tinus de tuin al op met roze tot witte bloemknopjes tegen glanzend groene bladeren. Je ruikt al een beetje het voorjaar als ze open gaan.

Veelzijdige vroegbloeier

Als je tijdens de bloeiperiode grote halve bollen vol witte bloemetjes aan de Viburnum ziet, begrijp je gelijk waarom deze heester de Nederlandse naam sneeuwbal kreeg. Hij komt oorspronkelijk in subtropisch...

Lees meer...