Wie verdient een pot vol schoonheid?

Wie verdient een pot vol schoonheid?

Als er iemand een bloemetje verdient deze week is het natuurlijk vader. Maar waarom zou je niet meteen een hortensia’s voor jezelf meenemen? Juni is op en top hortensia tijd. Daarom is de Hydrangea macrophylla, ofwel Bolhortensia of Boerenhortensia met extra veel bloemen deze week extra voordelig.

Hortensia’s, ze bloeien weer!

Het is onvoorstelbaar hoeveel grote kleurrijke bloemen Hortensia’s weten te produceren. Bij Boerenhortensia’s gaat de bloei gemakkelijk 8 tot 10 weken aaneengesloten door. Zeker als je geregeld wat plantenvoeding toevoegt blijven hortensia’s goed op kracht. De exemplaren – die deze week in de aanbieding zijn – doen het op elke plek. Je kunt ze zelfs in de volle zon zetten (tot 25 graden). Hou dan extra goed het vochtpeil in de gaten.

Hydrangea macrophylla: extra mooie grote bloemen

Bij GroenRijk tref je een zeer sterke variant aan van de Hydrangea macrophylla. Deze Boerenhortensia geeft een zee van volle en zeer grote bloemen. Groeigeluk verzekerd als je twee simpele tips toepast:

  1. Water, water en nog eens water (dat goed weg kan lopen).
  2. Geregeld meststof toevoegen, volgens de aanwijzing op de verpakking.

Elk jaar meer Hortensia

Het klinkt raar, maar voor een rijke en krachtige Hortensia moet je er vooral de snoeischaar inzetten. Doe dat in het voorjaar. In het najaar kun je eventueel wel uitgebloeide bloemen wegknippen. Veel mensen vinden de plant echter minstens zo mooi als ze zich in herfstkleuren tooit. Zij laten de bloemen gewoon zitten tot het voorjaar. Intuïtief doen ze daarmee het beste. De bloemen bieden zowel de plant als insecten bescherming tegen winterkou.

Water is weelde bij Hortensia’s

Hydrangea zijn dorstige planten (hydra = water). Niet vreemd als je ziet hoeveel bloemen ze een zomerlang voor je produceren. Een of twee keer per week een dompelbad is het schoonheidsgeheim voor Hortensia’s in pot of schaal. Ga je op vakantie of heb je gewoon wat minder tijd om ze in de gaten te houden? Zet je Hydrangea macrophylla dan in de volle grond in de halfschaduw. Dat scheelt een slok op een borrel!

Kortom: Voor mooie Hortensia’s hoef je geen kenner te zijn. Het is gieten en genieten!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoals de Helleborus...

Lees meer...
Bergthee: groenrode kameleon

Gaultheria procumbens heeft een opvallende verkleuring in je herfst- en wintertuin. De bladeren gaan van frisgroen naar dieprood en tot diep in de winter geeft ze je veel felgekleurde besjes. Geniet maandenlang van de kleuren van deze superbodembedekker!


Winterwonder

Oorspronkelijk groeit bergthee of Gaultheria procumbens in bosrijke gebieden in Noord-Amerika. Deze
laagblijvende heester bloeit in juni en juli met kleine...

Lees meer...
Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Naast het bosrijke struikje Muehlenbeckia complexa vind je in deze unieke plantenmix het mooie zilverstuikje (Calocephalus). Samen vormen ze een fantastische duet dat de hele winter mooi blijft!

Speelse combinatie

De Muehlenbeckia complexa is een geweldig leuk laagblijvend en breeduit groeiend struikje met een heerlijke wirwar van stugge takjes en een deken van kleine donkergroene bladeren met een lichte paarse tint aan de rand. Hij komt oorspronkeli...

Lees meer...
Sneeuwbal bloeit al in de winter

Als de meeste heesters in de wintermaanden nog in diepe rust zijn, vrolijkt Vibernum tinus de tuin al op met roze tot witte bloemknopjes tegen glanzend groene bladeren. Je ruikt al een beetje het voorjaar als ze open gaan.

Veelzijdige vroegbloeier

Als je tijdens de bloeiperiode grote halve bollen vol witte bloemetjes aan de Viburnum ziet, begrijp je gelijk waarom deze heester de Nederlandse naam sneeuwbal kreeg. Hij komt oorspronkelijk in subtropisch...

Lees meer...