Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

Groene kerst

Wil je al vroeg in december een natuurlijke kerstboom optuigen? Dan is de Nordmann-spar (Abies nordmanniana) een goede keuze. Hij blijft lang groen, dus van een kale boom en een vloer vol naalden, nog voor de kerstdagen, zul je met deze topkerstboom geen last hebben. Door de symmetrische vorm en de diep donkere kleur met iets glanzende en zachte naalden is hij ook prachtig om naar te kijken. De Nordmann kerstboom is in veel maten te koop. Dus als je tot de groeiende groep mensen hoort die een natuurlijke, mooie en grote boom wil, heb je veel keus. 

Topkwaliteit

De tussen de heuvels van de Belgische Ardennen gekweekte Abies nordmanniana is een echte kerstkampioen en behoort niet voor niets tot de meest populaire kerstbomen in Europa. Tijdens de groei worden de bomen bemest en gesnoeid zodat ze tegen een stootje kunnen, evenwichtig gelaagd zijn en een mooie piramidevorm krijgen. Deze kerstbomen maken vanuit de Ardennen maar een korte rit naar ons land. Daardoor zijn ze lekker vers en gaan lang mee!

Lang plezier van je kerstboom:

Wil je zo lang mogelijk genieten van de geur en de luchtzuiverende werking van je Nordmann-spar? Let dan hier even op:
 

  • Zet een gezaagde kerstboom in een standaard en een spar met kluit in een pot.
  • Een kerstboom drinkt gemiddeld een halve liter water per dag.
  • Geef regelmatig kerstboomvoeding, verkrijgbaar bij GroenRijk.
  • Laat je boom eerst even wennen op een koelere plek, zoals de schuur.
  • Zet de kerstboom niet te de dicht bij de verwarming.
  • Zorg dat de spar niet op de tocht staat of in de felle zon.


Miljoenen kerstbomen

Bij onze Belgische kweker worden ongeveer 1 miljoen kerstbomen per jaar gekweekt. Het duurt tussen de 7 en 11 jaar voor een kerstboom is volgroeid. Nordmann-sparren groeien langzamer en dat zorgt voor de topkwaliteit. Pas als de boom 10 jaar oud is mag hij worden verkocht. Iedere hectare met kerstbomen neemt 13,6 ton CO2 per jaar op, filtert tegelijkertijd 300 ton fijnstof uit de lucht en levert zuurstof op voor 44 mensen per dag. Een mooi kerstcadeau voor ons allemaal!
 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoals de Helleborus...

Lees meer...
Bergthee: groenrode kameleon

Gaultheria procumbens heeft een opvallende verkleuring in je herfst- en wintertuin. De bladeren gaan van frisgroen naar dieprood en tot diep in de winter geeft ze je veel felgekleurde besjes. Geniet maandenlang van de kleuren van deze superbodembedekker!


Winterwonder

Oorspronkelijk groeit bergthee of Gaultheria procumbens in bosrijke gebieden in Noord-Amerika. Deze
laagblijvende heester bloeit in juni en juli met kleine...

Lees meer...
Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Naast het bosrijke struikje Muehlenbeckia complexa vind je in deze unieke plantenmix het mooie zilverstuikje (Calocephalus). Samen vormen ze een fantastische duet dat de hele winter mooi blijft!

Speelse combinatie

De Muehlenbeckia complexa is een geweldig leuk laagblijvend en breeduit groeiend struikje met een heerlijke wirwar van stugge takjes en een deken van kleine donkergroene bladeren met een lichte paarse tint aan de rand. Hij komt oorspronkeli...

Lees meer...
Sneeuwbal bloeit al in de winter

Als de meeste heesters in de wintermaanden nog in diepe rust zijn, vrolijkt Vibernum tinus de tuin al op met roze tot witte bloemknopjes tegen glanzend groene bladeren. Je ruikt al een beetje het voorjaar als ze open gaan.

Veelzijdige vroegbloeier

Als je tijdens de bloeiperiode grote halve bollen vol witte bloemetjes aan de Viburnum ziet, begrijp je gelijk waarom deze heester de Nederlandse naam sneeuwbal kreeg. Hij komt oorspronkelijk in subtropisch...

Lees meer...